Bleken

Waarom bleken?


Je tanden zijn onderhevig aan verkleuring puur door je dagelijkse leefpatroon en het intensieve gebruik van je gebit. De mate van verkleuring is echter per persoon verschillend. Om wittere tanden te realiseren zijn er meerdere mogelijkheden waaronder het bleken van tanden. Binnen onze praktijk bieden wij twee verschillende mogelijkheden voor effectief bleken.

tanden bleken

Bleken met de lamp


Bij deze methode van bleken komt u naar onze praktijk toe. U krijgt een mondspreider in uw mond om zo een optimaal werkgebied te verkrijgen.

Uw tandvlees wordt afgeschermd met een vloeibare beschermlaag die door licht uitgehard wordt en zo uw tandvlees beschermd tegen de bleekgel.

Een bleek sessie duurt ongeveer een uur waarbij we gedurende 40 minuten uw gebit bleken met gel en een lamp die het bleekproces versterkt en versneld.
Afhankelijk van uw gebitskleur en uw wensen zijn 1 tot 2 sessies nodig van een uur.

Voordelen van bleken met de lamp:

  • gaat sneller dan de methode met gebitslepels;
  • direct resultaat na één bleek sessie.
tanden bleken met de lamp

Bleken met de bleeklepels


Bij deze methode maken wij afdrukken van uw gebit in onze praktijk en maakt de tandtechnieker voor u op maat gemaakte bleeklepels. Na een week zijn deze bleeklepels klaar en kunt u thuis aan de slag met de bleekgel en de bleeklepels. U draagt de bleeklepels 5 tot 10 keer gedurende 2 tot 8 uur per dagafhankelijk van het door u gewenste resultaat.

Voordeel van deze bleekmethode is dat u na verloop van tijd, als het u schikt, thuis weer snel een opfris behandeling kunt doen omdat u de bleeklepels al in uw bezit heeft en alleen nog gel dient te kopen.


tanden bleken met de bleeklepel